Mogelijk versnijdingspand in Rotterdam ontmanteld

In een woning aan de Grote Beer in Rotterdam-Oost is vrijdagavond na een tip een vermoedelijk versnijdingspand opgerold, meldt de politie. Het pand kwam in beeld na een melding over een bewoonster die al lange tijd niet gezien was bij haar eigen woning, terwijl er wel geregeld onbekende mannen in haar woning kwamen die met tassen in de weer waren.

Tientallen kilo’s blokken

Nadat agenten bij de woning aankwamen hingen de mannen een verhaal op over dat ze op het huis en de katten oppasten. Vervolgens werd de woning gecontroleerd en troffen agenten tientallen kilo’s blokken met poeder aan, vermoedelijk drugs. Ook lagen er weegschaaltjes, zeefjes, verpakkingsmaterialen en andere attributen die gebruikt worden bij het versnijden van drugs.

Ontkomen

De verdachten die zich in de woning bevonden, zijn ontkomen aan de politie. Er vindt nader onderzoek plaats naar deze verdachten en om vast te stellen of het inderdaad om drugs gaat, zegt de politie.

Een versnijdingspand is een pand waar harddrugs wordt versneden en vermengd met andere stoffen, zoals bijvoorbeeld cafeïne of paracetamol, om het volume te verhogen en zo meer winst te kunnen maken.