Mogelijk vier of vijf daders moord Amstelveen

De politie heeft dinsdagavond foto’s verspreid van Luana Luz Xavier (34) moeder van drie kinderen, die maandagavond voor haar huis in Amstelveen werd gedood. Volgens de politie zijn er ‘vier of vijf’ jongens weggerend vanaf de plaats waar de brandende vluchtauto is achtergelaten.

VW Polo

Vlak na de moord is dichtbij een brandende zwarte BMW aangetroffen met valse kentekenplaten 55ZDKJ. Volgens de politie zijn vanaf die auto vier a vijf jongens weggerend richting de Betsy Perklaan. Ze hebben mogelijk een andere vluchtauto daar gewoon laten staan. Dat was een grijze gestolen Volkswagen Polo met de lichten nog aan. Op de Polo zaten de valse kentekenplaten 88NPF9. Deze Polo is tussen 29 maart 2014 rond 18.00 uur en 30 maart 2014 rond 10.00 uur vanaf de Duke Ellingtonstraat in Amsterdam gestolen. Het originele kenteken was 56SPB1.

Getuigen

Er zijn getuigen die vlak voor en vlak na de schietpartij aanwezig waren in de straat. Een automobilist kwam net voor het schieten voorbij. Direct na de schietpartij kwamen ook een voertuig en een fietser voorbij. De politie zoekt contact met deze getuigen. De politie vraagt ook mensen die hebben gefilmd of camera’s aan een pand in de buurt hebben hangen zich te melden.

Zie Opsporing Verzocht.

Lees ook:

Slachtoffer aanslag was ‘crimineel’