Mogelijk wapen liquidatie opgedregd

Een duikteam van de politie heeft een automatisch wapen gevonden in de Wittenburgervaart in Amsterdam. Dat is vlakbij de plek waar Hoessein A. afgelopen weekeinde werd beschoten. Hoessein A. werd beschoten in de Tweede Wittenburgerdwarsstraat. Hoewel er tientallen kogels op hem werden afgevuurd, werd hij slechts geraakt in zijn rug en arm.

In verschillende ramen en muren waren kogelgaten te zien. Het is opzienbarend dat er verder geen onschuldige slachtoffers zijn gevallen. A. zelf raakte licht gewond en is vanochtend uit het ziekenhuis ontslagen. A. is jeugdkampioen kickboksen geweest en behoort tot een grote familie uit Amsterdam Oost. Verschillende leden van deze familie zijn voor ernstige misdrijven veroordeeld. A. groeide op in Amsterdam Oost, in dezelfde buurt als waar ook Nabil Amzieb en Youssef Lkhorf vandaan kwamen.

Scooter

Buurtbewoners zeiden dat er wel veertig kogels zouden zijn afgevuurd. Verschillende woningen raakten beschadigd. De man zou op een schuurtje zijn gekropen om op een raam van een huis te kloppen voor hulp. De bewoonster belde daarop 112. Ooggetuigen maken melding van twee of drie daders die op scooters zijn gevlucht.