Mogelijk waren de kogels voor iemand anders bedoeld

De politie zegt geen idee te hebben waarom zondagavond de 32-jarige Dairon is doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Mogelijk waren de kogels voor iemand anders bedoeld. Een persoon met wie hij op straat in een groepje op de Rechthuislaan in Rotterdam-Zuid stond te praten.

Tientallen schoten

Een schutter heeft rond 21.20 tientallen schoten gelost. Het slachtoffer is ter plekke overleden. Door getuigen heeft de politie de indruk gekregen dat er één schutter moet zijn geweest. De dader is ontkomen doordat hij bij iemand achterop een scooter is gesprongen. In Opsporing Verzocht zijn beelden van de vluchtende daders verspreid.

Tweede slachtoffer?

Het verhaal dat er een tweede slachtoffer is geraakt heeft de politie niet kunnen bevestigen. De schietpartij vond plaats op het Katendrecht. Vermoedelijk kwam het duo aangereden vanaf de Katendrechtsestraat, waar de schutter toen is afgestapt. De schutter is vervolgens in de Rechthuislaan weer opgestapt. Vervolgens is de scooter de Tolhuislaan opgereden en heeft daarna Katendrecht verlaten. Hij is vanaf Katendrecht de Maashaven Oostzijde opgegaan, rechtsaf de Dordstelaan over, vervolgens de Mijnsherenlaan op en als laatste gezien op het Mijnsherenplein.

Kort na het schietincident is aan de Schulpweg in Rotterdam-Zuid een brandende scooter gevonden. Het staat nog niet vast dat de scooter van de vluchtende daders was.