Mogelijk aanslag op Euro2016 verijdeld (VIDEO)

De Oekraïense politie- en veiligheidsdiensten hebben een mogelijke aanslag met explosieven verijdeld tijdens het Europese voetbaltoernooi dat aanstaande vrijdag in Frankrijk begint. Een arrestatieteam hield een Fransman aan bij de Poolse grens, die 125 kg explosieven, granaatwerpers en kalasjnikovs had gekocht, waarmee hij vermoedelijk aanslagen wilde plegen.

De Fransman zou meerdere aanslagen hebben willen plegen op onder meer bruggen en treinstations. De 25-jarige man zou ultra-nationalistsiche motieven hebben. Zijn plan om de wapens aan te schaffen werd door de SBU, de Oekraïense veiligheidsdienst verijdeld. Hij werd sinds afgelopen december al in de gaten gehouden waarbij zijn appartement met verborgen camera’s werd gefilmd. Men liet hem de wapens aanschaffen maar toen hij de spullen wilde vervoeren over de grens, werd hij aangehouden, zoals is te zien op de beelden hieronder.

Onbetrouwbaar

Overigens zijn de mededelingen van de geheime dienst SBU in de Oekraine in het verleden niet altijd betrouwbaar gebleken. Zo verspreidde men het bericht dat er een aanslag was verijdeld op de Nederlandse delegatie die de MH17 ramp onderzocht. Later bleek dat een onzin verhaal te zijn.