Mogelijke doodslag op junkie is verjaard

De Britse televisiepersoonlijkheid CJ de Mooi zal niet worden vervolgd voor het mogelijk doen overlijden van een junkie in Amsterdam in 1988. Dat heeft het Amsterdamse Openbaar Ministerie aan Britse media laten weten. De Mooi bekent de daad in zijn pas verschenen biografie.

Mes

De Mooi zit in het quizpanel van het BBC-programma Eggheads. Zijn biografie My Journey From the Street to the Screen beschrijft hoe hij eind jaren tachtig als straatarme prostitué aan het werk was. Op een dag bedreigde een man hem met een mes, volgens De Mooi een ‘overduidelijke drugsgebruiker’. Hij schrijft: ‘Hij trof me op een verkeerde dag. Ik sloeg hem hard in het gezicht, sloeg het mes uit zijn hand en duwde hem in de gracht. Ik denk dat ik hem vermoord heb. Ik heb geen idee wat er met hem is gebeurd.’

Verjaard

In Groot-Brittannië is de biografie groot nieuws. De Mooi zegt zich altijd te verzetten tegen alle vormen van geweld, vooral omdat hij spijt heeft van die daad: ‘het enige incident in mijn leven waar ik spijt van heb’. Als nog zou blijken dat De Mooi inderdaad een junkie in Amsterdam heeft gedood wordt hij niet vervolgd, omdat de zaak is verjaard.