Mogelijke verdachte Annecy pleegt zelfmoord

Een man die is ondervraagd vanwege de viervoudige moord bij het meer van Annecy in 2012 heeft zelfmoord gepleegd. Het gaat om een 50-jarige voormalig militair, die heeft gediend in het Vreemdelingenlegioen. In zijn afscheidsbrief schrijft de man dat hij zich als verdachte voelde behandeld.

Eric Maillaud, die leider van het onderzoek, heeft bevestigd dat de man in 2013 enkele uren is verhoord voor de moord op Saad al-Hilli, zijn vrouw, zijn schoonmoeder en de fietser Sylvain Mollier. De twee dochters van Al-Hilli overleefden de aanslag, een van hen raakte zwaargewond, de andere bleef ongedeerd omdat ze zich onder de rok van haar moeder had verborgen.

Banden met de fietser

De oud-soldaat werd verhoord omdat hij banden had met de familie van Sylvain Mollier, de fietser die bij de schietpartij om het leven kwam. Hoewel de man verder niet is onderzocht en Mollier door de Franse justitie wordt gezien als toevallige voorbijganger, zou het toch aanleiding zijn geweest voor de zelfmoord.

Volgens Franse media wordt de man nu wel opnieuw bekeken, om zeker te zijn dat er niets over het hoofd is gezien. De politie heeft meerdere aanknopingspunten, maar loopt steeds vast. Zo is de moord gepleegd met een Luger P06, een wapen dat in de jaren 30 door het Zwitserse leger werd gebruikt.

Eerdere verdachten vrij

In het begin van dit jaar werd een man opgepakt die een wapenverzameling had. Hij zou lijken op de compositietekening die is gemaakt van een motorrijder die getuigen na de schietpartij hebben zien rijden. Hij werd vrijgelaten en is geen verdachte meer.

Ook werd de broer van Al-Hilli opgepakt, omdat ze ruzie zouden hebben gehad over de erfenis van hun vader. Het gaat onder meer om een Zwitserse bankrekening waarop bijna een miljoen euro staat. Al-Hilli en zijn broer, die van oorsprong uit Irak komen, wonen in Engeland. De Engelse politie ziet de broer niet meer als verdachte, de Franse autoriteiten nog wel.