Mogelijke vluchtauto moord Curaçao gevonden

 

De politie op Curaçao heeft een auto in beslag genomen die mogelijk is gebruikt bij de moord op de politicus Helmin Wiels. De auto is van de weg gehaald omdat hij aan de beschrijving van de vluchtauto voldoet. Ook is er een inval bij een autoverhuurbedrijf gedaan.

Ook daar is een auto in beslag genomen. De politie heeft uit het bedrijf ook andere spullen meegenomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Er zitten twee broers voor de moord op Wiels vast. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal bepalen of het voorarrest van de twee wordt verlengd.

De broers zouden na de moord een video op YouTube hebben gezet waarin zij dreigen dat er meer moorden op het eiland zullen volgen. De twee ontkennen echter dat zij iets met de moord op Wiels te maken hebben.

Wiels werd op 5 mei bij het strand Marie Pampoen doodgeschoten. Wiels werd al langer bedreigd en had daarom ook beveiliging om zich heen, maar die waren er zondagavond niet toen hij op het strand van Marie Pompoen werd doodgeschoten.

Zowel op Curaçao als op Sint Maarten is corruptie verankerd in de economie en de politiek. Er wordt gespeculeerd dat de moord op Wiels verband houdt met de belangen van illegale gokkerij. Francesco Corallo die op de eilanden veel invloed heeft, onder meer in de gokwereld, heeft nauwe contacten met politici, niet alleen op Curaçao maar ook op Sint Maarten. 

Lees ook:

Dreigvideo over meer moorden in Curaçao 

Twee aangehouden op Curaçao