Mongols Europe gooit Duitse chapters uit club

De Europese afdeling van de motorclub Mongols heeft besloten dat alle Duitse chapters niet meer tot de club behoren. Dat heeft de club bekend gemaakt op de officiële Facebook-pagina van de Mongols MC Europe. ‘We hebben lang gezocht om Duitsland te integreren in ons broederschap, maar helaas kunnen we dit niet bereiken als Duitse leden zich, naar ons gevoel, niet aan onze regels houden’, valt er te lezen.

In de verklaring worden verontschuldigingen aangeboden aan andere motorclubs voor de ‘laster’ die zouden zijn gepleegd door de Duitse leden. Dat zou zijn gedaan zonder medeweten en toestemming van de motorclub. De chapters in Keulen, Celle, Cuxhaven en Kiel behoren niet meer tot de Mongols.

Verboden chapter

In 2011 werd het chapter in Bremen al verboden. Dat was het eerste Duitse chapter van de motorclub. In datzelfde jaar werd een chapter in Berlijn opgericht, maar dat werd later ontbonden nadat de politie een bom in het clubhuis vond.

Volgens de Duitse autoriteiten is het enige doel van de motorclub om misdaden te plegen. Prominente leden worden gezien als erg gewelddadig. De club is officieel een motorclub, maar volgens de politie hebben veel Duitse leden geen motor of motorrijbewijs. 

‘Verbod niet gegrond’

In een reactie stelt de Duitse afdeling van de Mongols dat zij alleen het chapter in Californië als moederchapter erkennen. Volgens de Duitse afdeling heeft Mongols MC Europe niet de bevoegdheid om de Duitse chapters uit de club te gooien. Daarom beschouwen de Duitsers de verbanning niet als gegrond.

In de verklaring wordt gewaarschuwd dat als leden van andere chapters van de Mongols zich in Duitsland laten zien, zij op ‘concequenties kunnen rekenen’. Ook wordt aangekondigd dat er binnenkort nieuwe chapters van de Mongols in Duitsland geopend zullen worden.

Lees ook:

President Mongols uit Kiel opgepakt

Grote vechtpartij Hells Angels en Mongols

Hell’s Angels contra Mongols in Bremen