Mongols MC openen chapter in Amsterdam

Motorclub Mongols heeft vorige maand een chapter geopend in Amsterdam. Dat heeft de politie bevestigd tegen NRC Handelsblad. De Nederlandse afdeling is waarschijnlijk opgezet door leden uit Duitsland. Het chapter is op 11 oktober op de Facebookpagina van de Duitse afdeling van de Mongols aangekondigd.

Een woordvoerder van de politie zegt tegen NRC de club in de gaten te houden. ‘Leden van deze club hebben zich veelvuldig schuldig gemaakt aan ernstig strafbare feiten’, aldus de politiewoordvoerder.

Onrust in Duitsland

In Duitsland zorgen de Mongols met regelmaat voor onrust. Zo werd een aantal jaar geleden een bom in het clubhuis in Berlijn gevonden. Het chapter werd daarom opgeheven. Ook het chapter in Bremen is verboden door Duitse autoriteiten.

De Duitse Mongols maakten het zo bond dat de Europese moederorganisatie de Duitse tak vorig jaar uit de club zette.
De Duitse afdeling stelde daarop dat ze alleen het chapter in Californië als moederchapter accepteren, en dat de Europese Mongols niet het recht hadden de Duitse tak uit de club te zetten.

Mongols vs Hells Angels in België

De spanningen in Duitsland zijn vooral terug te leiden tot ruzies met rivaliserende motorclubs als de Hells Angels. Leden van beide clubs zijn met enige regelmaat betrokken bij grote knokpartijen. Een Belgisch lid van de Mongols zegt in de krant ook spanningen te verwachten tussen de Nederlandse tak en de Hells Angels. De Belg zegt meerdere keren ‘huisbezoek’ van leden van Hells Angels te hebben gehad, om te zeggen dat hij moest stoppen bij e Mongols.