Monstertrucker verwondde eerder toeschouwer

Mario D., de monstertruckchauffeur die in Haaksbergen op het publiek inreed, heeft ook in 2011 een toeschouwer verwond bij een stunt. Tijdens een open dag van de Hells Angels in Amsterdam bestuurde hij een vuurspuwende straalmotor, een zogenoemde quad-jet. Mario D. zet de machine op korte afstand van het publiek aan, waardoor toeschouwers gevaar liepen en een kind gewond raakte. Video na de break.

Verslaggevers van Crimesite en KRO Reporter waren destijds aanwezig op de open dag en maakten kort voor het incident beelden van de quad-jet demonstratie die Mario D. gaf. Een voormalig lid van de Hells Angels Amsterdam meldt aan Crimesite en KRO Reporter dat een  meisje brandwonden opliep door de demonstratie van Mario D. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Tijdens het ongeval had de cameraploeg het clubterrein net verlaten. De aanrijdende ambulance is nog gefilmd.

Open Dag

Het incident werd niet bekend gemaakt. ‘Mario had met de Hells Angels afgesproken dat er geen ruchtbaarheid aan het ongeval mocht worden gegeven’, aldus de ex-Hells Angel die anoniem wil blijven.
Het incident vond plaats op 3 september 2011, tijdens een open dag op het voormalig clubhuis Angels Place van de Hells Angels afdeling Amsterdam.  Op het jaarlijkse feest kwamen tientallen gezinnen met kinderen om naar motoren te kijken. Uit de P2000 alarm-meldingen van de bewuste dag blijkt dat de brandweer en twee ambulances uitrukten voor het incident.
Mario D. plaatste 4 dagen voor het incident, op zijn Facebook pagina een foto waarop hij de quad-jet bestuurt die later ook tijdens de open dag werd gebruikt.
 

Reactie

De advocaat van Mario D., R. Oude Breuil,  zegt het incident bij de Hells Angels niet te kennen. Hij wil momenteel geen navraag doen bij zijn cliënt, die ondergedoken zit na het drama in Haaksbergen waarbij 3 doden en ruim twintig gewonden vielen. ‘Het is onmenselijk om nu over dit soort zaken opheldering te vragen. Hij wil rust. Volgende week zal ik hem confronteren met deze informatie. Ik wil ook weten hoe dit zit.’, aldus Oude Breuil tegenover Crimesite en KRO Reporter.