Monstertrucker voor de rechter

In september 2014 reed hij met zijn stuntwagen drie mensen dood in Haaksbergen. Vandaag staat hij voor de rechter: Mario D. uit Vijfhuizen. De aanklacht is dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, waarvoor hij maximaal 4 jaar gevangenisstraf kan krijgen.

Tijdens de show met de monstertruck reed Mario D. het publiek in. Welke omstandigheden precies leidden tot het ongeluk is nog altijd onbekend. Daar zal ten behoeve van de rechtszaak zeker onderzoek naar worden gedaan. Volgens Doornink bleef het gas hangen, waardoor hij het publiek inreed. Doornink zegt dat hij de rem heeft ingetrapt, maar omdat het gas bleef hangen ging de snelheid niet omlaag. Hij heeft daarop de noodknop ingeduwd, maar het was toen al te laat. ‘Ik heb met volle kracht geremd en daarna de noodknop ingedrukt”, zei Mario D. bij de rechtbank in Almelo. ”Ik verwachtte niet dat het gas open zou blijven staan. Ik rij de monstertruck al negen jaar en dit was nog nooit gebeurd. Ik heb echt met volle kracht op de rem gestaan.”

Cor van Hout

Bij de fatale demonstratie met de monstertruck vielen destijds behalve 3 doden ook 28 gewonden. Slachtoffers en nabestaanden probeerden tevergeefs hun schade te verhalen op de stuntman, Mario D., maar die bleek onverzekerd. Er werd beslag gelegd op Mario D.’s bezittingen, waaronder zijn woning in Vijfhuizen, die ooit in bezit was van ex-Heineken ontvoerder Cor van Hout. Het pand was toen bekend als “het jongenshuis”. In de luxewoning met eigen fitnessruimte kwam Cor van Hout regelmatig samen met zijn zakenpartners om drugstransporten voor te bereiden.

Lees hier Twitter updates over de rechtszaak: