Monstertrucker Mario was onverzekerd (VIDEO)

Stuntman Mario D., die in Haaksbergen een ongeluk veroorzaakte waarbij drie doden en 28 gewonden vielen, blijkt niet verzekerd te zijn tegen aansprakelijkheid. Daardoor lopen zijn slachtoffers mogelijk tonnen aan schadevergoedingen mis. Dat meldt KRO Reporter in zijn uitzending vanavond. Video na de break.

Door Vincent Verweij

Verder blijkt Mario vier jaar geleden, ook onverzekerd, nog een ander ongeluk te hebben veroorzaakt waarbij zes toeschouwers gewond raakten. Het eerdere ongeluk gebeurde in Asten, met een dragracemotor. Een van de slachtoffers raakte arbeidsongeschikt. Mario D. bleek geen WA-verzekering te hebben. Volgens Brandpunt Reporter had de stuntman voor het evenement in Haaksbergen evenmin een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Beslag

Letselschade-advocaat Y. Drost wil nu namens de slachtoffers en nabestaanden beslag laten leggen op de bezittingen van Mario D. om te voorkomen dat de gedupeerden straks financieel in de kou staan. “Het gaat gewoon om een recidivist, die eerder een ongeluk heeft veroorzaakt. We gaan beslag leggen op al zijn bezittingen. Iemand die niet luisteren wil, moet op dat punt maar voelen,” zegt Drost in Brandpunt Reporter.

Operatie

Op 16 juni 2010 schoot stuntman Doornink tijdens een auto-evenement in Asten met zijn dragracemotor het publiek in, waarbij zes toeschouwers gewond raakten. Een van de slachtoffers was er zo ernstig aan toe dat ze geopereerd moest worden aan haar schouder. De vrouw raakte arbeidsongeschikt en moest een jaar onder medisch toezicht revalideren. De politie was niet aanwezig toen het ongeluk gebeurde en werd ook niet ingelicht door de organisatoren. Ook de gemeente Asten, die de vergunning verstrekte voor het evenement, werd niet geïnformeerd over het ongeluk. Volgens hoogleraar bestuurskunde A. Korsten zijn daarmee belangrijke vergunningsvoorwaarden overtreden.

Stuitend

Letselschade-advocaat Y. Drost noemt het “ronduit stuitend” dat de bestuurder van de monstertruck in Haaksbergen opnieuw onverzekerd rond reed. Vandaag diende hij namens de slachtoffers en nabestaanden van het drama in Haaksbergen een verzoek in bij de rechtbank in Almelo om beslag te leggen op de bezittingen van de stuntman, waaronder de monstertruck en de woning van Mario Doornink. De rechter wilde hierover niet meteen een besluit nemen, omdat er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak loopt. Hij wil eerst in een extra zitting het Openbaar Ministerie horen alvorens een uitspraak te doen over het verzoek van Drost.

KRO Brandpunt Reporter, vanavond, NPO2, 20.20u