Montenegrijnse moordenaar met heroïne gepakt

Een 29-jarige man uit Montenegro is zondagavond door de Duitse politie aangehouden op snelweg A3 bij het Duitse Rees nadat bleek dat hij vanuit Nederland 6 kilo heroïne de grens over had gesmokkeld. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee.

Beek

Het grensoverschrijdend politieteam en de Koninklijke Marechaussee besloten zondag een auto te controleren die vanuit Nederland de grensovergang bij Beek had gepasseerd. Daar bleek dat de 29-jarige bestuurder en zijn passagier – een 25-jarige vrouw uit Montenegro – 6 kilo heroïne hadden verstopt in een vak in de bodem achter hun stoelen.

Gevangenis

Bij de controle bleek ook nog eens dat de man was ontsnapt uit de gevangenis, waar hij zat voor moord. De man had naast zijn originele papieren ook valse identiteitsbewijzen bij zich. Bij de controle van die gegevens bleek dat hij veroordeeld was voor moord en nog een straf van 14,5 jaar moet uitzitten. Hij was een jaar geleden uit de gevangenis ontsnapt en sinds die tijd voortvluchtig.

De man is aangehouden, onder meer voor het smokkelen van drugs en het bezitten van vervalste papieren. De vrouw is eveneens aangehouden en wordt uitgeleverd aan Montenegro.