Moord Berend Smit gelinkt aan dubbele moord

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Berend Smit in Dwingeloo. Het 55-jarige slachtoffer verdween op zondag 4 november. Hij werd later teruggevonden in een greppel in het bos en bleek te zijn doodgeschoten. Volgens de politie is er een link met de dubbele moord in Exloo.

De twee verdachten (28 en 29) uit Hoogenveen zijn in de nacht van maandag op dinsdag door een arrestatieteam in hun woning aangehouden.

Sporen

'De politie beschikte sinds enige tijd over een spoor dat leidde naar beide mannen. Maandagavond kwam bij het rechercheteam dat deze zaken onderzoekt zo veel informatie binnen dat in overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten beide mannen snel aan te houden', aldus de poltiie. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het echtpaar uit Exloo en de dood van Berend Smit.

Beloning

Justitie loofde eerder een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip in deze moordzaak. Het motief achter de moord is nog steeds onduidelijk. Het slachtoffer leek een ‘schoon’ verleden te hebben.

Greppel

Berend Smit verdween op zondag 4 november nadat hij met zijn twee hondjes in het Dwingelderveld ging lopen. Hij werd later teruggevonden in een greppel in het bos. Het slachtoffer bleek te zijn doodgeschoten. Eén van de honden is later aangetroffen in een afgesloten bladcontainer bij het zwembad in Dwingeloo. Het andere hondje kwam thuis aangelopen.

{youtube}0ifDBPCr7Yk{/youtube}