Politie pakt verdachte moord cafébaas UPDATE

Een arrestatieteam heeft rond middernacht een 35-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op een cafébaas aan de Amsterdamse Ceintuurbaan. Dat gebeurde in een woning in Amsterdam-Zuidoost. De verdachte kwam in beeld van het team grootschalige opsporing, dat opgestart was naar aanleiding van het schietincident. De politie wil op dit moment niets zeggen over motief of achtergrond maar zegt wel reden te hebben aan te nemen dat de schutter de cafébaas kende.

 

Er is nog geen mogelijk motief duidelijk geworden voor de moord op de 36-jarige Sidney Elcock in de nacht van zondag op maandag in zijn café aan de Amsterdamse Ceintuurbaan.

Tegen AT5 zeiden getuigen dat de schutter een paar keer uit de zaak zou zijn gezet en uiteindelijk terugkwam met een vuurwapen.

Elcock en zijn vriendin runden jarenlang nachtcafé De Zottekop maar hadden niet lang geleden deze zaak een facelift gegeven. Buurtgenoten zeggen niets te weten over vijanden of criminele relaties van Elcock en noemen hem een rustige en vriendelijke man.

In De Telegraaf zegt de organisator van Afrikaanse dansfeesten in het café Emperium niets te weten over ruzies of vijanden van het slachtoffer. ‘Ik huur daar geregeld de ruimte af om feesten te houden en ik ken Sidney als een aardige man. Maar ja, er worden wel meer aardige mannen doodgeschoten. Wat dat betreft zijn we in Amsterdam wel wat gewend. De zaak is volledig nieuw leven ingeblazen en ziet er totaal anders uit. Maar dit zal de tent natuurlijk wel een slechte naam geven. Van enige problemen heb ik nooit wat gemerkt. Zaterdag zou er weer een feest zijn, maar ik denk niet dat dit door kan gaan.’

Emperium gaat voorlopig op slot, dat is gebruikelijk gemeentelijk beleid wanneer ergens een vuurwapenincident plaatsgevonden heeft.