Moord Cor van Hout in Opsporing Verzocht

De politie toont dinsdagavond in Opsporing Verzocht nieuw beeld uit het onderzoek naar de dubbele moord op 24 januari 2003 op Cor van Hout en Robert ter Haak in de Dorpsstraat in Amstelveen. Er wordt ander beeld van de motorrijder getoond.

Getuigen

De recherche werkt weer hard aan dit onderzoek “Viool”. Dat komt enerzijds doordat Willem Holleeder voor de moord op Cor van Hout en de doodslag op Robert ter Haak wordt vervolgd. Anderzijds doordat verhalen van de getuigen als Fred Ros en de gezusters Holleeder worden geverifieerd in nader onderzoek.

Achterop

Van Hout en Ter Haak (die enige weken later in het ziekenhuis overleed) hadden de fatale middag net bij de Chinees gegeten met twee anderen en wilden in de auto stappen. Op dat moment reed een rode motor langs met daarop twee mannen. De man achterop opende het vuur. Inmiddels concentreert het onderzoek zich op de rode motor, die al anderhalf jaar ervoor was gestolen in Zuid-Limburg.

Flitsfoto

Een half jaar voor de liquidaties is een bestuurder op de rode motor geflitst. Deze flitsfoto is nader geanalyseerd door TNO en daarna opgewaardeerd. Door de verbeterde flitsfoto kan een betere inschatting worden gemaakt van de lichaamskenmerken van de gefotografeerde motorrijder.

Er zijn aanwijzingen dat kroongetuige Fred Ros betrokken was bij deze moorden.

Zie:

Rolf S.: ‘Ros dumpte motorfiets’

Passage-getuige Piet S. gegijzeld

‘Ros reed níet op de motor’

‘Ros dumpte motor na moord Van Hout’ (UPDATE)

‘Willem over Cor: “eindelijk is het gelukt”‘

‘Fred Ros liquideerde Cor van Hout’ (VIDEO)