‘Bestelbus liquidatie gevonden’

Volgens buurtbewoners in Amsterdam-Slotermeer is de witte volkswagen Caddy, van waaruit zaterdagmiddag een man is doodgeschoten in de Willem Schermerhornstraat in Geuzenveld, gevonden. De auto stond op de hoek van de Thomas van Aquinostraat en de Bierens de Haanstraat in Slotermeer, niet ver van de plek waar zaterdagmiddag rond 14.30 uur een man werd doodgeschoten.

 

De politie deed zaterdag via Burgernet een oproep om uit te kijken naar het witte busje. De politie heeft de locatie uitgebreid onderzocht. Er is ook een vuilcontainer uit de grond gehaald, in verband met het onderzoek. De politie heeft nog niet bevestigd dat de bestelbus daadwerkelijk daar is gevonden.

Twee schoten

De identiteit, geslacht of leeftijd van het slachtoffer is niet vrijgegeven. De man werd rond half drie in Geuzenveld in Amsterdam-West onder vuur genomen. De politie heeft wel bevestigd dat er bij de schietpartij maar één dode is gevallen. Ook zijn er geen andere gewonden.

Daarnaast is de politie op zoek naar een witte bestelbus met het kenteken 8-VBR-52. De bus zou zijn weggereden na de schietpartij, met een lichtgetinte man achter het stuur. Waarschijnlijk is de bus richting het centrum gereden.

Getuigen zeggen tegen de regionale zender AT5 dat het slachtoffer in een zwarte Volkswagen Golf zou hebben gezeten. Er zou twee keer zijn geschoten.

{youtube}fLVM5ykopN4{/youtube}