Moord in Marum: gezochte auto uitgebrand

De paarse auto met Belgisch kenteken waarnaar de politie op zoek was in verband met de moord in Marum, blijkt dezelfde auto te zijn als die ’s morgens aan de rand van het dorp is uitgebrand. Dat meldt de politie.

Dinsdag 10 juli werd ’s morgens rond 7 uur een 40-jarige inwoner van het Groningse dorp voor de ingang van het zwembad doodgeschoten. Hij ging daar elke ochtend zwemmen en buurtbewoners denken dat de moordenaar op het slachtoffer heeft staan wachten.

Vlak na de moord kwam er bij de politie een melding binnen over een brandende auto aan de rand van Marum. De politie heeft de afgelopen dagen de relatie tussen de brand en de moord onderzocht. Uit technisch onderzoek blijkt dat dit de opvallende paarse auto is, waarmee de moordenaar volgens getuigen is gevlucht.

Volgens de politie is de auto, een Chrysler Voyager, op 3 juli gestolen bij een bedrijf in het Gelderse Wezep. Op de auto stonden gouden letters met een bedrijfsnaam. Onder een bepaalde lichtval lijkt de kleur van de auto op paars.

De politie zei gisteren dat de moord waarschijnlijk een gerichte actie was. Er zijn veertig rechercheurs op de zaak gezet. Zij onderzoeken het leven van het slachtoffer. Op het eerste oog is er geen motief voor de moord.