Moord Lam: Motief nog onduidelijk

Tijdens de eerste zittingsdag, woensdag, over de moord op de 57-jarige Shu Yung Lam in 2010 is over het motief voor de gruwelijke moord nog steeds niet veel duidelijk geworden. De 36-jarige Wen L. is de enige verdachte voor de moord. Er is wel bewijs tegen Wen L. maar of het een roofmoord is geweest, of Lam gokschulden had, of dat Lam verwikkeld was in drugshandel blijft duister.

 

De suggesties over internationale drugshandel zijn vooralsnog, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet hard gemaakt.

De 57-jarige Lam werkte 22 jaar lang als eigenaar van een afhaalcentrum aan het Mercuriusplein. Resten van zijn lichaam zijn op 18 juli 2010 gevonden in een ondergrondse afvalcontainer aan de Laanweg in Amsterdam-Noord. Maar de officier van justitie denkt dat Lam in zijn woning boven zijn snackbar om het leven is gebracht..

In oktober 2010 heeft de politie Wen L. aangehouden, onder meer op basis van belastende telefoongesprekken en chatsessies. Maar L. ontkent iets met de moord van doen te hebben.

Lees ook:

 

Hong Kong: veroordeling contact Lam 

‘Vermoorde Lam deel drugsorganisatie’ 

‘Snackbarhouder Lam had gokschulden’ 

Alle berichten over Lam.