Moord Marum: 15 en 18 jaar cel

Pascal E. uit Zwolle moet 15 jaar de cel in voor de moord op de 40-jarige Jan Elzinga in het Groningse Marum. Volgens de rechtbank in Groningen staat het vast dat E. in opdracht handelde van Willem P. uit Kampen. P. kreeg een celstraf van 18 jaar opgelegd. Jan Elzinga werd op dinsdag 10 juli 2012 doodgeschoten bij een zwembad in Marum.

Op die dinsdag 10 juli had Pascal E. zich verstopt in de bosjes bij het zwembad. Daar ging het slachtoffer altijd vroeg in de ochtend zwemmen. E. stapte uit de struiken en schoot op Elzinga (40), die overleed aan de verwondingen.

Wiethandelaar Willem P. zei niets met de moord te maken te hebben, maar daar denkt de rechtbank in Groningen anders over. Hij werd donderdag veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar omdat hij de opdrachtgever zou zijn.

Over het motief van de liquidatie is tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak niet veel duidelijk geworden. E. zegt dat hij 15000 euro voor het ‘klusje’ kreeg. Hij zat naar eigen zeggen in geldnood. Willem P. had wel een klus voor hem.

Lees ook:

'Meerdere moordpogingen op Jan Elzinga'

Marum: Geen vervolging Monique H. en broer