Moord met AK-47 op drukke snelweg

Op een snelweg in de buurt van Marseille is een man om het leven gekomen nadat hij met tientallen kogels is beschoten. De moord vond plaats op een druk tijdstip op de snelweg. Andere weggebruikers, waaronder moeders met kinderen, werden wonderbaarlijk genoeg niet geraakt.

Gewond op de vlucht

Het 27-jarige slachtoffer is waarschijnlijk eerst vanuit een witte BMW beschoten. Hij is daarbij waarschijnlijk gewond geraakt en was bovendien gedwongen om te stoppen omdat hij op een andere auto was gebotst. Het slachtoffer probeerde te vluchten, maar de schutters, gemaskerde mannen in zwarte kleding, openden het vuur opnieuw.

Aanvalsgeweer

Er is met een aanvalsgeweer geschoten, waarschijnlijk een AK-47. Toen de man tot stilstand is gekomen, zijn er zeker nog tien kogels afgevuurd. Het slachtoffer kwam daarbij om het leven.

Net uit gevangenis

De man was drie weken geleden uit de gevangenis gekomen. Hij had acht jaar vastgezeten voor een moord in een nachtclub in maart 2009. Hij kwam vervroegd vrij en had een elektronische armband om. Hij was afgelopen week op weg naar het kantoor van zijn advocaat toen hij werd beschoten.

Moeder is anti-misdaad activist

Het slachtoffer werd ook in verband gebracht met drugshandel. Eind vorig jaar werd er ook een aanslag op zijn broer gepleegd. Zijn moeder staat bekend als een van de invloedrijkste anti-misdaad activiste in de noordelijke districten van Marseille. Ze kreeg daarvoor in 2001 de belangrijkste nationale Franse onderscheiding opgespeld.

Tweede moord op snelweg

Eind maart kwam een man op soortgelijke manier om het leven. Hij werd twintig minuten na zijn vrijlating op de snelweg doodgeschoten. De politie zei toen dat het om een 'echte commando-operatie' ging. Beide aanslagen zijn waarschijnlijk een afrekening in het criminele circuit.

Zevende afrekening

In Marseille woedt al jaren een strijd tussen criminele netwerken die in drugs handelen. Jaarlijks vallen tientallen doden bij deze strijd. Vorig jaar werden twintig geslaagde liquidaties gepleegd. Dit jaar staat de teller op zeven afrekeningen.