Moord op Amerikaanse Jennifer 30 jaar later opgelost

In de Verenigde Staten is een verdachte aangehouden voor de moord in 1986 op een 13-jarige meisje. In 2013 slaagde de politie erin een bruikbaar DNA-profiel uit sporen te halen.

Gewurgd

Jennifer Bastian verdween in de namiddag van 4 augustus 1986 tijdens een fietstochtje in de Amerikaanse stad Tacoma. Haar lichaam werd drie weken later gevonden. Jennifer bleek gewurgd en seksueel misbruikt. Op haar zwempak werd mannelijk zaad gevonden, maar pas 27 jaar na de moord maakte moderne techniek het mogelijk om daaruit een geschikt DNA-profiel te halen voor onderzoek.

Verdachte

Dat leidde naar een 60-jarige verdachte, Robert Washburn, die deze week werd aangehouden. Hij was door de politie gevraagd zijn DNA af te staan, omdat hij destijds al als een van de verdachten gold, omdat hij inbelde met tips over de mogelijke moordenaar van een ander meisje.

Tiplijn

Enkele dagen voor de moord op de 13-jarige Jennifer vond er in dezelfde stad nog een andere moord plaats, op een 12-jarig meisje. De politie geeft aan dat Washburn toch niet wordt gezien als verdachte hierin. De politie heeft een tiplijn in de zaak van Jennifer geopend, alsof de moord net zou zijn gebeurd. Ze doet dit om zo de laatste stukjes van de puzzel in de zaak alsnog te achterhalen, geeft ze aan.