Moord op echtgenote bestraft met 18 jaar

De rechtbank in Breda heeft vandaag 18 jaar celstraf opgelegd aan Wim S., conform de eis van de officier van justitie. S. heeft in december 2010 zijn toenmalige vrouw Heidy Goedhart vermoord. De vrouw werd ’s nachts in de tuin van hun woning in Kaatsheuvel gevonden, nadat S. het alarmnummer had gebeld en zei haar in die toestand te hebben aangetroffen. Later bekende hij aan undercover agenten dat hij haar zelf met een baksteen had geslagen.

De rechtbank acht bewezen dat Wim S. zijn vrouw met een steen tegen het hoofd heeft geslagen en vervolgens heeft gewurgd. S. had ten tijde van de moord op Goedhart een relatie met een andere vrouw, zijn huidige vriendin. Volgens de officier van justitie zou S. bij het overlijden van Heidy Goedhart een som geld ontvangen en zou hij geen alimentatie hoeven te betalen.

S. heeft aan undercoveragenten bekend de moord te hebben gepleegd. Hij zei:

Ik heb Heidy die nacht in de tuin opgewacht. Toen ze thuiskwam, heb ik haar met een baksteen geslagen en toen ze op de grond lag, gewurgd. In huis heb ik daarna een inbraak in scène gezet en 112 gebeld.

Hij betrok zijn bekentenis later weer in.

De advocaat van S. heeft op Crimesite eerder een column geschreven over de verdenkingen tegen zijn cliënt en het undercovertraject.

De televisierubriek Hart van Nederland filmde de uitspraak.