Moord op Humeyra is op camera vastgelegd

De moord op de 16-jarige scholiere Humeyra is gefilmd door bewakingscamera’s, waarvan de schokkende beelden mogelijk tijdens een volgende zitting in de rechtbank worden getoond. Dat bleek vrijdagochtend tijdens de rechtszaak. De inhoudelijke behandeling zal waarschijnlijk in november starten.

Schokkend

Hoofdverdachte is de 32-jarige Bekir E. (foto boven), haar ex-vriend, die Humeyra in december 2018 in de fietsenstalling van het Design College neer schoot. Meerdere camera’s hebben de moord vast gelegd. De rechtbank wil de beelden afspelen tijdens de zitting in november, maar de familie van het slachtoffer is daar op tegen. Volgens de officier van justitie is de video ‘schokkend’. De advocaat van de twee verdachten zei geen behoefte te hebben om de beelden te zien. De twee verdachten, Bekir E., en zijn medeverdachte Mohammed Al-M. ontbraken zelf bij de zitting vanochtend. De familie van het slachtoffer was wel aanwezig.

Stalking

Het psychiatrisch onderzoek naar Bekir E. in het Pieter Baan Centrum is intussen klaar. Over de conclusies wilde zijn advocaat vanochtend nog niks over zeggen. Bekir E. had in 2017 een korte relatie met Humeyra. Nadat zij het uit maakte, ging hij haar stalken. Ze deed meerdere keren aangifte bij de politie en zei dat ze vreesde voor geweld.

Zie ook:
Verdachte moord Humeyra toont spijt

Derde verdachte aangehouden in zaak Humeyra (UDPATE)

Doodgeschoten tienermeisje had afspraak met politie (UPDATE)