Getuige van de moord op Mieremet

Naar aanleiding van het verhaal in de papieren Panorama over de dood van John Mieremet een ooggetuigeverslag zoals dat te vinden is in het Thaise onderzoek naar de schietpartij op 2 november 2005 op het Singtopark in Pattaya. Dat Thaise onderzoek is middels een rechtshulpverzoek gevoegd bij het Nederlandse onderzoek naar de dood van Mieremet, dat nog steeds loopt. Dit najaar verschijnt onder redactie van Crimesite een boek over een aantal geruchtmakende liquidaties in de Nederlandse onderwereld.

 

 

L.W.: ‘Ik ben sinds 2004 geregistreerd als de vrouw van J. Ik woon sindsdien met hem samen. In april 2005 heb ik John Mieremet ontmoet. 

Hij kwam naar J. omdat hij hulp nodig had voor een project. J. heeft ervaring in het bouwen van huizen. J. was vooral adviseur. Het geld voor het project werd gebracht door John of door Sukalaya. Ik heb ook een keer geld gehaald bij een advocaat. Noch J. noch ik hebben iets op onze namen staat. Tekengerechtigd is een vrouw genaamd Paveena S..

Zij is directeur van de Golden Tree Home Company, de eigenaar van het project Singto Park. John werd vaak vergezeld door Ferry de Kok. Ik heb Ferry eens gevraagd of hij bodyguard was, dat was niet zo, volgens Ferry. Ferry deed nooit iets. John heeft meerdere huizen hier. Telkens als er een huis werd gekocht, dan werd er een bedrijf opgericht die dan eigenaar werd. John vertrouwde J.

Wij zouden uiteindelijk een eigen huis krijgen van John. Jacob heeft geld overgehouden van de verkoop van een bar in Nederland. Op 2 november 2005 kwam ik omstreeks 09.45 uur op het Singto Park aan. Omstreeks 10.30 uur kwamen John en [zijn vriendin] Sukalaya aan met de auto. 

Zij zijn de bouwlokatie opgelopen. Daarna kwam John terug naar het kantoor. John kwam documenten halen om naar de advocaat te brengen. Ik vroeg aan John te gaan zitten. Hij zei echter haast te hebben en bleef staan.

Toen kwam er een man binnen. De man vroeg: Who is John? Who is John?

John draaide zich om in de richting van de man. Ik zag de man naar zijn broeksband grijpen toen hij die vraag stelde. Ik zag ook dat de man een tas over de schouder droeg. Ik zag dat de man John vastgreep met zijn linkerhand.

Ik zag dat de man in zijn rechterhand een pistool had en daarmee een schot loste in de rechterzij van John. Ik zag dat John op de grond viel. Ik dook weg en zag dat de man een tweede schot loste bij het hoofd van J.

Na het tweede schot pakte de man J. en keek J. aan. Ik zag dat de man zijn hoofd schudde en dat de man daarna wegliep naar buiten toe. Ik zag dat de man zijn pistool in de tas stopte.

Toen hebben Sukalaya en ik John in de auto gestopt en naar het ziekenhuis gebracht. John was altijd heel alert. Hij wist dat dit een keer zou gaan gebeuren.

Er zou een keer eerder op hem geschoten zijn. John dacht echter dat het in Nederland zou gebeuren en had het hier niet verwacht. De man die schoot was zeker geen Thai. Hij was westers gekleed, helemaal in het zwart. Met een zwarte helm op. Ook zijn kin werd door de helm beschermd. Hij sprak rustig.

Van één van de werknemers heb ik gehoord dat de man eerst over het terrein heeft gelopen en daarbij zijn vizier heeft geopend. Volgens die werknemer was de man blank. De man keek rond en wekte de indruk iemand te zoeken. Toen de man nadien op een motor stapte zag iemand dat die man veel modder op zijn broek had. (…).