Moord Schiedam na ruzie over explosieven

De moord op de 26-jarige Lazo Milovic, die in februari in Schiedam werd doodgeschoten, kwam na een ruzie over de opslag van explosieven. Ayhan D., de schutter, had explosieven in opslag voor Milovic en wilde die terugbrengen, maar die wilde de explosieven niet terugnemen. Het OM eiste 6 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. De moeder van de dader had de springstoffen gevonden en daarom wilde D. ze niet meer in opslag hebben. Milovic wilde ze niet terug en ging na een gesprek terug naar huis. Toen hij zijn deur voor de neus van D., die achter hem aan was gelopen, dichtgooide, dacht die te horen dat Milovic het over een wapen had. Hij schoot daarom op de deur en raakte daarbij Milovic, die nog achter de deur stond, in het hart.

D. slikte pillen om de stemmen in zijn hoofd te stoppen en dronk daarnaast een halve liter sterke drank per dag. Hij zegt uit paniek te hebben gehandeld, vanwege zijn mentale situatie en omdat hij dacht dat Milovic een wapen had.

De dader en het slachtoffer waren bevriend. Tijdens de zitting voor de rechtbank in Rotterdam zei hij dat hij het moeilijk heeft met de situatie. Zijn advocaat vroeg woensdag om vrijspraak vanwege noodweer of noodweerexces.