Moord Visser om marmergroeve

De moord op ex-volleybalster Ingrid Visser en haar man Lodewijk Severein heeft mogelijk te maken met de aankoop van een marmergroeve. De marmergroeve zou voor de helft in handen zijn geweest van Juan Cuenca, de ex-manager van de Spaanse volleybalclub waar Ingrid Visser voor heeft gespeeld.

Volgens de Spaanse krant El Pais zou het zakelijke conflict over de aankoop van de marmergroeve het motief zijn geweest voor de moord op de twee Nederlanders. De krant meldt dat Visser en Severein de groeve wilden overnemen voor 300.000 euro, maar zij wisten niet dat Cuenca maar voor de helft eigenaar was.

De andere helft van de marmergroeve, die volgens El Pais al tientallen jaren niet meer werd gebruikt, zou van een zakenpartner van Cuenca zijn geweest. De documenten van de zakelijke deal zouden door Cuena vervolgens zijn voorzien van valse handtekeningen. Toen het Nederlandse echtpaar wilde afspreken om alles af te ronden, werden ze plotseling vermoord, schrijft El Pais.

Verder meldt de Spaanse krant dat Cuenca en Severein tussen 2009 en 2011 samen een bedrijf hadden, maar het is niet duidelijk om welk bedrijf het gaat.

Lees hier alles over deze zaak.