Moord Zweekhorst mogelijk vergissing

De politie houdt er nadrukkelijk rekening mee dat de moord op Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs een vergissing als gevolg van een persoonsverwisseling is. De politie heeft ook een persoon gevonden die past en het beoogde slachtoffer had moeten zijn. Hij is bij de politie bekend vanwege vermogenscriminaliteit. In Opsporing Verzocht maakte de politie bekend dat nu wordt onderzocht wie het op deze man gemunt zou kunnen hebben. 

Honden

Op 1 januari 2014 om ongeveer 19.15 uur werd Rob Zweekhorst (44) op de Dokkummerstraat in de Vinexwijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs vlakbij zijn huis van dichtbij neergeschoten toen hij een rondje met zijn honden liep. Hij werd geraakt door meerdere kogels. Reanimatie mocht niet meer baten en hij stierf ter plekke.

GGZ

Het slachtoffer Rob Zweekhorst was getrouwd, vader van nog jonge kinderen en al zo’n 9 jaar werkzaam bij de GGZ in Amsterdam waar hij de laatste tijd interim-directeur personeelszaken was. Buiten werktijden was hij er voor zijn gezin. In de weekenden bracht hij veel tijd door op de hockeyvelden als begeleider van de elftallen van zijn kinderen.

Scenario's

Er zijn een groot aantal scenario’s onderzocht en inmiddels kan vastgesteld worden dat er in zijn privéleven vooralsnog geen enkel aanknopingspunt is te vinden voor zijn dood. Ook rondom zijn werk wijst niets erop dat het slachtoffer conflicten of dubieuze contacten had.

Donkere kleren

Op dit moment is van de schutter alleen bekend dat hij donkere kleren droeg. Overigens is nog niet uitgesloten dat er meerdere daders bij betrokken zijn. Het is mogelijk dat hij hulp heeft gehad en dus ook samen met anderen is gezien in Berkel en Rodenrijs. Misschien heeft er iemand in een auto staan wachten en is dat gezien.