Moord Zwolle geen persoonsverwisseling

Uitvoerig onderzoek van de recherche naar de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst (48) heeft uitgewezen dat een persoonsverwisseling, waarover gespeculeerd werd, hoogst onwaarschijnlijk is. Voor dit scenario is tot op heden geen aannemelijk bewijs gevonden. Ook zijn er geen tips na de oproep in Opsporing Verzocht in die richting bij de politie binnengekomen.

(Beeld: Politie.nl)

Onrust

De hardnekkige geruchten dat het om een persoonsverwisseling zou gaan, zorgden voor onrust in de wijk Stadshagen en met name in de Akkerbergstraat waar de moord werd gepleegd. Door de bevindingen van het onderzoek nu al publiek te maken, hoopt de politie dat de rust snel terugkeert in de wijk. Agenten zullen de komende periode zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig zijn.

Tips

Na de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er meerde tips –ook uit de wijk- binnengekomen bij het onderzoeksteam. De tips helpen het team om een beter beeld te krijgen van de opvallende en/of verdachte zaken die zich voor en na de moord af hebben gespeeld in de buurt.