Moordenaar verkocht vlees slachtoffers (VIDEO)

De voormalige varkensboer Robert Pickton heeft misschien niet 26 maar bijna vijftig vrouwen om het leven gebracht. De Canadese seriemoordenaar uit de buurt van Vancouver zegt ook vlees van de door hem geslachte vrouwen door varkensgehakt te hebben gemengd en te hebben verkocht.

Diepvriezers

Hij zegt dat vlees aan lokale slagers te hebben geleverd. Eén en ander blijkt uit een nieuwe documentaireserie over de zaak: Voice of a serial killer die binnenkort wordt uitgezonden door CBS. Pickton (68) is in 2002 opgepakt. De politie vond op zijn terrein (dna)sporen van vermiste vrouwen. In diepvriezers lagen ledematen van vrouwen.

Pickton vermoordde systematisch prostituees. De rechter veroordeelde hem in 2007 al tot levenslang. Hij bekende nooit.

Celgenoot

Het bewijs kwam uit gesprekken die hij voerde met een celgenoot, een undercover agent. Deze kwam met verhalen met gruwelijke details. Zo zou Pickton uit de doeken hebben gedaan dat hij soep dronk uit de schedels van door hem om het leven gebrachte vrouwen. Hij erkende 27 slachtoffers te hebben gemaakt maar zei ook dat hij het zich niet goed kon herinneren. De politie vermoedt dat er 49 vermiste vrouwen door Pickton zijn vermoord.

Hij was een rijke en bekende varkensboer. In 1997 meldde zich een bebloede vrouw op een politiebureau met het verhaal dat ze door Pickton was mishandeld. De agenten geloofden haar niet.

Een oude documentaire over Pickton: