Moorden Venray: ‘dna Geert G. gevonden’

In de zaak rond de moord op Fouad Bendella (23) en de 19-jarige Karim Fourkour zijn nieuwe sporen gevonden. Lau G. en Geert G. (geen familie) zitten vast voor de moord, maar zeggen van elkaar dat ze de moord hebben gepleegd. Nu is een kassabon gevonden van spullen die zijn gebruikt bij het begraven van de lichamen. Daarnaast zou dna van Geert G. gevonden.

Het dna-materiaal is gevonden in de loods waar de twee mannen zouden zijn doodgeschoten. Op het zeil waar de lijken in zijn verpakt, zijn vingerafdrukken van Geert G. gevonden. Dat meldt De Telegraaf.

Op de kassabon die is gevonden, staan een overall, een schep en werkhandschoenen die zijn verkocht rond het tijd van de dubbele moord bij een Boerenbond. De kassamedewerker die de spullen heeft verkocht, is verhoord door de recherche.

De politie heeft vier kogelhulzen die in de loods zijn gevonden naar het NFI gestuurd om opnieuw te onderzoeken op sporen vna de verdachten. Ook worden de ex-vrouw van Lau G. en zijn zoon als getuige gehoord voor de rechtbank van Maastricht. De zoon zegt dat Geert G. hem heeft verteld dat hij de twee mannen heeft vermoord.

Bendella en Fourkour werden waarschijnlijk vermoord nadat ze in mei 2006 een wietkwekerij wilden beroven die in de loods was gevestigd. Jarenlang was onduidelijk waar de twee waren gebleven. Afgelopen jaar werden hun lichamen op aanwijzingen van Geert G. gevonden in een bos bij Arcen.