Moordenaar Brussel was jihadist

De man die de Franse autoriteiten vrijdag in de Zuid-Franse stad Marseille hebben opgepakt als verdachte van de schietpartij bij het Joods Museum in Brussel van vorige week zaterdag is een 29-jarige Fransman uit het noorden van het land. Hij zou in 2013 in Syrië contact zou hebben gehad met jihadstrijders, aldus persbureau AFP op basis van bronnen betrokken bij het onderzoek.

Bekend

Het Belgisch federaal parket heeft de arrestatie inmiddels bevestigd. De verdachte had een kalasjnikov en een pistool bij zich van hetzelfde type als bij de aanslag in de Belgische hoofdstad is gebruikt. Mehdi N., is in hechtenis genomen door de Franse binnenlandse veiligheidsdienst. Bij die dienst was de man bekend als jihadist maar of hij ook in Syrië heeft gevochten is niet zeker.

Amsterdam

N. is bij het treinstation Saint-Charles in Marseille aangehouden door de douane. Hij zat in een bus die vanuit Amsterdam was vertrokken maar ook in Brussel stopt. Naast wapens en kleding had hij ook een actiecamera bij zich en een petje.

{youtube}duNN200AMq0{/youtube}