‘Moordenaar’ Els Borst probeerde te ontsnappen

Bart van U., de vermeende moordenaar van Els Borst, probeerde vorige week te ontsnappen uit het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Scheveningen. Hij wist donderdag 29 oktober tijdens het luchten over een hek te klimmen en het dak van het gebouw te bereiken.

Hij werd op het dak overmeesterd en is daarop in een isoleercel geplaatst. Hij zit nu in het landelijk afzonderingscentrum in Vught. Dat meldt het AD.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de ontsnappingspoging bevestigd, en stelt dat hij niet buiten de beveiligingsring is gekomen. Maar Van U. had wel gemakkelijk zelfmoord kunnen plegen omdat hij op het dak was beland.

Extra prikkeldraad

Volgens het AD waarschuwt het personeel van de inrichting al jaren dat het hek waar Van U. overklimde een zwakke plek in de beveiliging is. Daar is al die tijd niets mee gedaan. Nu is het hek tijdelijk van extra prikkeldraad voorzien.

Van U. werd begin dit jaar gepakt voor de moord op Borst nadat hij zijn zus had vermoord. Toen werd dna afgenomen, dat matchte in de zaak-Borst.

In december staat een pro-formazitting gepland in de rechtszaak tegen Van U.