Moordenaar had vuurwapen en munitie op cel

In de penitentiaire inrichting Ter Peel is op 3 februari in de cel van een delinquent die een levensdelict pleegde munitie en een vuurwapen gevonden. De 28-jarige zou tijdens weekendverloven drie overvallen hebben gepleegd.

Kalashnikov

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdagavond bekendgemaakt. De man werd aangehouden in zijn cel. in zijn auto werd nog en Kalashnikov-geweer gevonden.

Hij zou gewapende overvallen in Geleen, Someren en Overloon hebben gepleegd. De rechter-commissaris heeft de voorlopige hechtenis van de verdachte afgelopen maandag met veertien dagen verlengd.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is een intern onderzoek gestart over de vraag hoe de man het vuurwapen binnen de inrichting kon krijgen.

Detentiefasering

De man zat in de gevangenis in ter Peel een gevangenisstraf van vijftien jaar uit. Hij is in 2008 veroordeeld voor het plegen van een levensdelict. Omdat hij al een gedeelte van zijn gevangenisstraf had uitgezeten was hij begonnen aan zijn detentiefasering. Hij was sinds oktober 2016 overgeplaatst naar een halfopen inrichting en mocht in het weekend met een enkelband om op verlof. De drie gewapende overvallen zijn gepleegd op het moment dat hij op weekendverlof was.

Eerste Kerstdag

De drie overvallen vonden plaatsen tussen 25 december en 20 januari. Bij de overval in Geleen drongen twee mannen op Eerste Kerstdag een supermarkt binnen. Zij bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. De tweede overval waarvan de man verdacht wordt vond plaats in Someren. Daar werd op zaterdagavond 14 januari een Kruidvatfiliaal overvallen door twee mannen. Hierbij werd gedreigd met een vuurwapen. Een kleine week later werd op vrijdagavond 20 januari een vakantiepark in Overloon op een gewelddadige manier overvallen. Twee mannen kwamen de receptie binnen, duwden de aanwezigen op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Een omstander kreeg een klap en raakte lichtgewond.

Het onderzoek naar de gewapende overvallen is in volle gang omdat de politie nog andere verdachten op het spoor is.