Moordenaar Helmin Wiels kreeg 23.000 euro

Een van de verdachten van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels kreeg een dag na de moord 60.000 Antilliaanse gulden (circa 23.000 euro). Het geld kreeg hij van Luigi F. die nadat hij was gearresteerd in zijn cel zelfmoord zou hebben gepleegd.

Politieverhoor

De man die wordt verdacht van het doodschieten van Helmin Wiels, Elvis K. heeft dat verklaard tijdens een politieverhoor in februari. Het ANP heeft inzage gekregen in de vertrouwelijke verhoren van de moordenaar.

De 37-jarige K. heeft verklaard de schutter te zijn. Uit de verhoren blijkt dat hij ook meerdere namen van mensen die betrokken zijn geweest bij moord heeft genoemd. Hij heeft verklaard de oorspronkelijke opdrachtgever niet te kennen.

Nederlandse cel

Omdat K. belastende verklaringen af heeft gelegd, zit hij om veiligheidsoverwegingen gedetineerd in Nederland. In totaal zijn er vijf verdachten in de zaak. Twee van de verdachten zijn inmiddels overleden, een verdachte zou zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel en een andere is geliquideerd op een afgelegen kiezelstrand.

De 54-jarige politicus Helmin Wiels, partijleider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano, werd in mei vorig jaar doodgeschoten op het strand op Curaçao.

Lees alles over deze zaak.