Moordenaar “Kwaaie” Kammeron weer voor rechter

De 20-jarige man die van de moord op de 24-jarige Isilnando Kammeron wordt beschuldigd, mag maandag weer voor de Amsterdamse rechtbank verschijnen. Adel de R. bekende eerder het doodschieten van de gewelddadige crimineel Kammeron.

Gestoken

Het was een groep van zeven mensen die op 10 oktober 2016 op weg was naar de eerste hulp van het Amsterdamse AMC-ziekenhuis. Een van hen was eerder gewond geraakt, toen hij in een snackbar in Zuid-Oost met een scherp voorwerp werd mishandeld en gestoken door het latere 24-jarige slachtoffer, de gewelddadige crimineel Isilnando Kammeron.

Of het een toevallige ontmoeting was, of dat zij Kammeron na de schietpartij hadden achtervolgd, is onduidelijk. Maar om half twaalf ’s avonds was er een confrontatie tussen de leden van het groepje mensen en Kammeron bij het ziekenhuis. Het zouden de laatste momenten zijn van een jongen met een imposant strafblad. Een van de mannen uit de groep waar hij eerder ruzie mee had, richtte een pistoolmitrailleur op Isilnando Kammeron. Met vijf schoten werd een einde aan zijn leven gemaakt.

Spijt van moord

Getuigen verklaarden later een man met rode kleding, op een mountainbike of BMX-fiets te hebben zien wegrijden na de schietpartij. De politie kon na onderzoek zes betrokken personen aanhouden. Een paar van hen werden verdacht van de moord, anderen kregen de status van getuige. De 20-jarige Adel de R. legde in april van dit jaar een volledige bekentenis af in de moordzaak. Hij wilde eerst niet praten, maar betoonde later spijt, en gaf zelfs aan met de familie van het slachtoffer te willen spreken. Hij vertelde de rechter steun te hebben gevonden in de Bijbel.

Lang strafblad

De Surinamer Isilnando Kammeron was een jonge man met een lang strafblad. In november 2015 werd hij nog veroordeeld voor poging tot moord in de flat Hoogoord. Een jaar eerder was hij betrokken bij een zware mishandeling. Ook dreigde hij eens enkele vrouwen te verkrachten en een ‘bullet’ door hun hoofd te schieten. Deskundigen noemden Kammeron zwakbegaafd, antisociaal en agressief. Hij stond ook wel bekend als ‘De Kwaaie’. Maandag is er een vervolgzitting in deze zaak. Adel de R. wordt verdacht van moord en bezit van een machinegeweer.

Lees hier meer

Bekentenis in moordzaak Kammeron

Politie zoekt verdachte of getuige in moordzaak (VIDEO)

Verdachten dodelijke schietpartij A’dam-ZO vast

Afrekening op de stoep van AMC (UPDATE)