Moordenaar Milly met Moszkowicz verder

Sander V. – die voor moord op zijn 12-jarige buurmeisje door de Dordtse rechtbank is veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs – gaat in hoger beroep. Hij heeft voor dat hoger beroep advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen. Dat meldt De Telegraaf vanmorgen. Tot nu toe is V. bijgestaan door de broers Willem en Hans Anker en Tjalling van der Goot. Het Openbaar Ministerie eiste tegen Sander V. 25 jaar en tbs. 

Moszkowicz moet zich nog verdiepen in de zaak maar zei tegen De Telegraaf zich vooral te willen richten op de tbs-veroordeling.De rechtbank oordeelde vorige week dat V. verminderd toerekeningsvatbaar was op het moment van zijn daad en dat bij grote stress een herhaling mogelijk zou kunnen zijn. V. zelf wees overmatig gebruik van cannabis als oorzaak aan.

De vorige advocaten hebben geprobeerd V veroordeeld te krijgen voor doodslag maar dat is niet gelukt. De rechtbank vond dat V. voldoende tijd en gelegenheden heeft gehad om zich te bedenken toen hij het meisje begon te wurgen met zijn broeksriem.

Lees ook:

Moord Milly: 18 jaar en tbs

OM: 25 jaar en tbs voor Sander V.