‘Moordenaar prostituees moet alsnog straf uitzitten’

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam wil dat een man die na de straf voor het doden van twee straatprostituees voorlopig op vrije voeten kwam alsnog zijn strafrestant van vijf jaar uitzit. De 37-jarige Roberto Z. zit volgens De Telegraaf nu in voorlopig hechtenis voor een zware mishandeling.

Voorwaarden

Daarmee heeft de man uit Spijkenisse de voorwaarden van zijn invrijheidstelling overtreden, aldus justitie, die de zaak nu aan de Dordtse rechtbank heeft voorgelegd met de eis dat de straf (vijf jaar) alsnog wordt uitgezeten.

Z. is in 2005 veroordeeld tot zestien jaar cel voor het doden van twee straatprostituees. Na het uitzitten van twee derde van de opgelegde straf kwam hij enkele jaren geleden vervroegd vrij. Voorwaarde was dat Z. zich ruim vijf jaar niet schuldig zou maken aan het plegen van strafbare feiten.

Oogkassen

Nu wordt hij er bij de rechtbank van verdacht begin dit jaar in Rotterdam iemand zo zwaar te hebben mishandeld dat die onder meer twee gebroken oogkassen opliep.

Amid R. en Roberto Z. pikten in 2004 twee vrouwen op aan de (inmiddels gesloten) tippelzone aan de Keileweg in Rotterdam en schoten hen dood in de Lekstraat. Slachtoffers waren de 37-jarige Jacqueline en de 44-jarige Conny. De twee daders beroofden de vrouwen daarna van onder meer een mobiele telefoon. R. en Z. kregen allebei 16 jaar cel. Hun motief is nooit duidelijk geworden.