‘Moordenaar riep: “ken je me nog?”‘

De schutter die verantwoordelijk is voor de drievoudige moord in België van vorige week, zei kort voor de schietpartij tegen een van de slachtoffers, de bankier: 'En, herken je me? Herinner je je nog wie ik ben?' Dat zou de vrouw van de bankier hebben verteld voordat ze stierf op de operatietafel.

Vorige week werden in het Belgische Wezet een man, een vrouw en een kind doodgeschoten. De aanslag lijkt gericht op de man, een bankier.

Operatietafel

Vooralsnog heeft de politie geen verdachte(n) aangehouden. De Franstalige krant Sudpress meldt dat de vrouw vlak voordat ze op de operatietafel stierf nog enkele woorden heeft kunnen uitspreken. Toen de schutter op haar man was afgekomen zou de schutter zoiets hebben gezegd als: 'En, herken je me? Herinner je je nog wie ik ben?'

Bekende

Deze verklaring van de vrouw is van groot belang in het onderzoek. Als het klopt wat de vrouw heeft gezegd, dan moet de schutter een bekende zijn geweest van de bankier. De vrouw en het kind zijn vermoedelijk "toevallige" slachtoffers.

Op vrijdagagavond 18 april werd de bankier voor zijn woning in Wezet, Belgische provincie Luik, doodgeschoten. Door de kogelregen werden ook zijn vrouw en hun peetkind dodelijk getroffen.