Moordenaar studente Maastricht uitgeleverd

Moordenaar studente Maastricht uitgeleverd

De 28-jarige Belg die wordt verdacht van de moord eind mei op de studente in Maastricht, mag worden uitgeleverd aan Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft een Belgische rechter dat bepaald. De verdachte Djeylan P. kan nog in beroep gaan tegen de uitlevering.

(Beeld: L1)

Zelfmoord

P. zou in een Belgische cel zelfmoord hebben proberen te plegen omdat hij veel berouw zou hebben van zijn daad. Volgens zijn advocaat heeft hij een verklaring afgelegd.

Verhuizing

De 27-jarige studente uit Nieuwegein was de bewuste vrijdag net aan het verhuizen naar haar nieuwe woning in Maastricht. Een politiewoordvoerder zei daarover: ‘De verhuiswagen stond nog voor de deur.’ Haar vader trof rond 17.15u de zwaargewonde studente aan in haar nieuwe woning in het appartementencomplex. De vader heeft nog de achtervolging ingezet achter de mogelijke verdachte aan, maar heeft die gestaakt om zich verder te bekommeren om zijn dochter.

Toen de gealarmeerde hulpdiensten arriveerden, was de vrouw al aan haar verwondingen overleden. De verdachte zou vrijdag met bebloede kleren en op sokken de plaats des onheils hebben verlaten.