Moordenaar Van der Bijl opnieuw veroordeeld

Dwight S. die in 2006 Thomas van der Bijl heeft doodgeschoten, is voor de rechtbank in Haarlem bij verstek veroordeeld tot 101 dagen gevangenisstraf. S. weigert als getuige iets te zeggen tijdens het hoger beroep van Passage.

Eerder werd de moordenaar van Thomas van der Bijl tevergeefs 19 dagen gegijzeld in de hoop hem zo aan het praten te krijgen.

Twee weken geleden verscheen S. ook al niet op de rechtsziting. De rechtbank vindt dat S. door zijn weigerachtige houding de rechtsgang van een zware strafzaak ernstig belemmert.

Dwight S. loopt ook het risico dat zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling (VI) wordt beperkt of geschorst. Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten zich nog te beraden op de consequenties voor de VI van S.

Bronnen hebben aan Crimesite laten weten dat S. inmiddels in Suriname verblijft. Het Openbaar Ministerie kon niet zeggen in hoeverre S. daarmee de voorwaarden van zijn VI heeft overtreden. Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Suriname en kan het land vragen S. over te leveren in het geval hij zich aan zijn straf wil onttrekken.

Hier is de complete uitspraak te lezen.

Eerdere berichten over S:

Eis: 4 maanden moordenaar Van der Bijl 

Je zus en je moeder gaan er ook aan