Moordenaar Wiels wijst opdrachtgever aan

De man die de Curaçaose politicus Helmin Wiels doodschoot heeft woensdag voor de rechtbank in Willemstad onder ede zijn opdrachtgever aangewezen. De tot levenslang veroordeelde “Monster” Elvis Kuwas wees als getuige verdachte Burney “Nini” Fonseca (foto) aan als degene die hem opdracht gaf en betaalde. Dat melden verschillende media.

Belazerd

Kuwas zegt dat hem 250.000 Antilliaanse guldens was beloofd terwijl hij slechts 100.000 ontving. Omdat Kuwas zegt dat Fonseca hem heeft ‘belazerd” wil hij hem niet langer beschermen. Volgens De Telegraaf noemde Kuwas ook de rechterhand van Fonseca: Luigi “Pretu” Florentina, deze is inmiddels is overleden.

Gok-sector

Kuwas betuigde tijdens de zitting spijt aan nabestaanden van Wiels. Het Openbaar Ministerie ziet Fonseca als moordmakelaar die de schakel was met de achterliggende opdrachtgevers. Dat waren mogelijk personen met grote belangen in de gok-sector, zoals oud-minister George Jamaloodin en zijn halfbroer en loterijbaas Robbie dos Santos. Wiels wilde het gokbedrijf aan banden leggen.

Zie ook:

“Monster” Kuwas van Vught naar Bonaire