Moordenaars legden Babbel uitgebreid af (VIDEO)

Drie dagen voor de moord op Mohammed Alarasi (foto links) op 20 januari 2014 in Amersfoort, werd Samir Jabli (38), met een smoesje naar de plaatselijke sportschool Fight en Power Academy gelokt. Er vond daar een ontmoeting plaats waaraan Samir een ‘slecht gevoel’ overhield.

Vergismoord

De politie maakte dinsdag in Opsporing Verzocht bekend dat de moord op Alarasi waarschijnlijk een vergismoord was en dat eigenlijk Jabli (alias Babbel, foto onder) het slachtoffer had moeten zijn. Bij die ontmoeting op 17 januari sprak Jabli met een hem onbekende man, zo heeft hij aan de politie verklaard. Hij omschreef hem als een dunne Marokkaanse man van 24-27 jaar oud met een wit gezicht, brede mond en zijn haar netjes in een scheiding. Hij was netjes gekleed met een leren jack, een strakke skinny jeans van Phillip Plein en hij droeg witte, hoge Gucci schoenen.

McDonalds

Een dag later, op 18 januari omstreeks 17.45 uur, liep Jabli bij de McDonald’s in Amersfoort naar zijn auto en merkte hij dat een onbekende man hem hier ook achterna liep. Dezelfde dag, een kwartier later, werd hij opnieuw door dezelfde persoon gevolgd. Dit keer bij de Total benzinepomp in Amersfoort.

Bril

De man die hem volgde was een licht getinte man met Surinaams of Hindoestaans uiterlijk van circa 1.80 m lang met een rond gezicht, een korte, volle getrimde baard en een bril. Hij droeg een muts, een donker gewatteerde driekwart jas, spijkerbroek en donkere Adidas sportschoenen met witte strepen en reed in een grijze Peugeot 508.

BMW

Die dag kwam Samir Jabli naar zijn ouderlijk huis aan de Leonardo da Vincistraat in Amersfoort. Daar werd hij gewaarschuwd door een familielid omdat er een man met een bivakmuts in een donkere BMW was gezien. Samir Jabli belde toen meteen met de politie.

Zaalvoetbal

De politie denkt dat Mohammed Alarasi kort voor zijn dood mogelijk door dezelfde volgers in de gaten is gehouden. De student Mohammed Alarasi (22) kende Samir Jabli uit hun buurt in Amersfoort waar ze allebei woonden en ze trainden allebei bij sportschool de Pellikaan. Na een potje zaalvoetbal in sporthal de Pellikaan werd Alarasi daar voor de deur vermoord. Twee mannen sprongen op hem af. Hij probeerde nog weg te duiken maar het was te laat. De politie houdt er rekening mee dat hij slachtoffer is van een persoonsverwisseling en dat de daders het eigenlijk Samir Jabli hadden moeten hebben die in december 2014 alsnog werd doodgeschoten.

Mutsje

De daders sprongen in een BMW en reden via de A1 richting Leusden. De vlucht in de BMW is gezien door omstanders en op basis van die gegevens is er een compositietekening van de bestuurder van de vluchtauto. Het is een licht getinte man, rond de 25 jaar oud met een enigszins bol gezicht, en hij droeg een mutsje. Er is ook bewakingsbeeld van de BMW.

Zie Opsporing Verzocht.

Zie ook:

Mogelijk verband liquidaties Amersfoort-A’dam

Amsterdammer doodgeschoten in Amersfoort (UPDATE)