Moordenaars Yakhlaf wachtten al dagen (VIDEO)

De moordenaars van Chahid Yakhlaf waren al enkele dagen tevoren aan het surveilleren op de camping waar Yakhlaf was ondergedoken. Op 28 december 2015 zijn ze rond 20.45 door camera’s geregistreerd. Opsporing Verzocht toonde beelden.

Automatisch wapen

Op 29 december waren ze er weer. Een man met een automatisch wapen liep rond 23.00 richting een geparkeerde witte auto. Zodra er een auto bij de slagboom aankwam, reageerde hij en hield hij zich schuil. Nadat Chahid zich die avond niet liet zien vertrok hij in een BMW. Chahid Yakhlaf wilde Oudjaarsavond en Nieuwjaar in België vieren.

https://youtu.be/m6KO36T9zms

BMW Touring

Oudjaarsdag stond er rond 17.30 een BMW op de parkeerplaats voor de camping op. Om 18:15 reden Chahid, zijn broer en een vriend in een witte Mercedes de camping af. Bij de slagboom begonnen de onbekenden te schieten. De drie raakten gewond maar slaagden erin de Rooijensestraat in het dichtbij gelegen Hoenzadriel te bereiken. Daar belden ze aan bij een woonhuis. Chahid Yakhlaf overeed kort na aankomst in een ziekenhuis. Op een parkeerterrein aan de Hogeweg in Zaltbommel brandde een zwarte BMW 535 Touring uit, waarschijnlijk is hij door de daders van de liquidatie gebruikt en achtergelaten. De auto was omstreeks 23 oktober 2015 in Utrecht gestolen.

Martha

Sinds de liquidatie van Gwenette Martha in mei 2014 was Yakhlaf op zijn hoede, aldus de politie. In november 2014 werd in Almere-Poort een aanslag op hem gepleegd. De daders van die aanslag zijn destijds aangehouden en inmiddels veroordeeld, onder wie de vandaag aangehouden Hicham M. (22). Mogelijk is hij één van de mannen die op de beelden te zien is.

De laatste weken van 2015 verbleven Chahid en zijn broer Chaifik op camping Maaszicht in Kerkdriel waar hij een stacaravan huurde. Hij voelde zich al een tijdje onveilig voelt.