Moordhuis beschadigd om wraak

De twee Sittardse verdachten van de moorden op Mouhammed al Jader en Alan Gergeri zouden worden bedreigd door de nabestaanden van één van hun slachtoffers. Huub L. en zijn dochter Rachelle zijn daarom op de vlucht geslagen. Dat schrijft De Limburger. Een huis van de familie in het Duitse Tudderen is door onbekenden beschadigd. In dit huis zou Al Jader zijn vermoord.

 

Deuren werden ingetrapt, ramen ingeslagen en kabels van beveiligingscamera’s zijn kapot geknipt. Huub L. en Rachelle zouden de wijk hebben genomen naar Isla Margarita, een eilandje voor de kust van Venezuela.

De dreiging komt ter sprake in verklaringen die in de moordzaak zijn afgelegd door verdachten en bekenden. Een getuige verklaart dat Huub L. hem had verteld dat ‘de familie van Mo hem bijna had gepakt en dat hij zou vluchten’.

Vandaag dient er een pro forma-zitting in de zaak bij de rechtbank in Maastricht. Drie leden van het gezin L. en Ron van K. zitten vast.

Al Jader woonde in Schinveld. Hij zou een dag na zijn verdwijning op 5 augustus 2011 zijn doorzeefd met dertig tot veertig kogels. Zijn lichaam zou door Ron van K. uit het Belgische Dilsen, een vriend van de familie, in een ton met zoutzuur zijn opgelost.

Volgens van K. ging dit proces niet zo gemakkelijk. Hij ging dagelijks kijken en roeren. Na drie weken kon hij de vloeibare resten van Al Jader wegspoelen. De ton reinigde hij met soda om deze vervolgens te dumpen bij een recyclingbedrijf.

Eerdere berichten over de zaak.