Moordmysterie in Limburgs grensplaatsje

De zaak waarin de politie onderzoek doet in het Zuid-Limburgse grensdorpje Rimburg gaat om de verdwijning in 1996 van Perry B.. Volgen De Telegraaf wordt zijn broer Patrick B. verdacht van deze moord.

Op reis

Perry B. (18) is door zijn naaste familie nooit als vermist opgegeven. Patrick B. is door de krant aangesproken. Hij zegt:

(…) helemaal niks van de verdwijning van Perry te weten. Waarom ik hem nooit als vermist heb opgegeven? Dat vond ik niet nodig. Als iemand op reis is, dan doe je dat doorgaans niet. Je moet mijn moeder hebben, die weet meer. Maar die is overleden.

Ouderlijk huis

De opsporingsdiensten zoeken nu in het ouderlijk huis aan de Rinckberg. Er wordt met speciale apparatuur gezocht naar (bloed)sporen. Volgens De Telegraaf kwam de zaak aan het rollen doordat betrokkenen hun mond voorbij praatten tegen bekenden. Het zijn mensen die het lichaam zouden hebben laten verdwijnen. Ze stapten naar de politie maar zijn inmiddels alledrie overleden.

Kliko

In 2013 zocht de politie wekenlang in een heidegebied net over de grens in Duitsland. Het stoffelijk overschot van Perry B. zou eind jaren negentig door drie personen in een kliko zijn gestopt en daarna zijn begraven. Volgens De Telegraaf heeft de recherche inmiddels bewoners van bejaardenhuis Heereveld in Landgraaf gehoord. Daar woonde de moeder van Perry B. tot haar overlijden. Zij zou het verboden hebben gehad dat Perry B. om het leven is gebracht.

De woning waar de inval is gedaan is van Patrick B.. Hij heeft nooit iets verklaard in de zaak. Het Openbaar Ministerie laat weten nu te wachten op de resultaten van het sporenonderzoek in de woning.