Moordonderzoek Ida Klijnstra afgerond

Het onderzoek naar de moord op Ida Klijnstra uit De Blesse (Friesland) is definitief afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekend gemaakt. Volgens het OM is Arjan van der S. uit Franeker betrokken bij de dood van de 52-jarige vrouw. Hij pleegde zelfmoord toen de politie hem wilde arresteren.

Het lichaam van Ida Klijnstra werd op 23 juni 2008 door haar echtgenoot en familieleden in haar woning in het Friese De Blesse aangetroffen. Ze bleek te zijn doodgeschoten.

Vier dagen na de vondst van het slachtoffer schoot Arjen van der S. zichzelf door het hoofd toen de politie hem wilde aanhouden in verband met een aantal overvallen. Volgens het OM is Van der S. ook beetrokken bij de moord op Ida Klijnstra. In het huis van de verdachte werden onder meer schoenen aangetroffen die overeenkwamen met het profiel dat is gevonden in de woning van Ida Klijnstra. En op een van die schoenen is ook bloed van het slachtoffer aangetroffen.

Verder had Van der S. volgens het OM een motief. Hij zou in geldnood zitten en pleegde meer overvallen.

Een aantal maanden geleden werd de zaak heropend en dat leidde op 26 maart nog tot de aanhouding van een andere verdachte. Die is op 5 april weer vrijgelaten en wordt niet meer gezien als verdachte. Diverse getuigen zijn opnieuw gehoord, maar nu is de zaak definitief afgerond