Moordonderzoek Zweedse (19) bijna afgerond

Het onderzoek naar de moord op de 19-jarige Zweedse Saga Backman verloopt voorspoedig. Sander V. (22), de ex-vriend van het slachtoffer, wordt ervan verdacht de vrouw op 10 september in Den Bosch te hebben doodgestoken. De Zweedse woonde ongeveer twee jaar in Nederland.

Door @Michael de Hoogh

Dinsdag was er een zogenoemde pro formazitting in de rechtbank in Den Bosch. De 22-jarige verdachte Sander V. liet de zitting aan zich voorbij gaan.

PBC

V. is sinds vorige week weer terug uit het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij zeven weken is onderzocht. Eigenlijk wacht het Openbaar Ministerie (OM) alleen nog op die rapportage. Voor de rest zijn er nog wat onderzoekswensen aan de zijde van de verdediging, maar de kans is groot dat de zaak al over drie maanden inhoudelijk behandeld wordt.

Doodgestoken

De 19-jarige Zweedse student Saga Backman werd op 10 september dood aangetroffen in de Leonardus van Veghelstraat in Den Bosch. Ze bleek door meerdere messteken om het leven te zijn gebracht. Haar ex-vriend, Sander V., werd diezelfde dag nog in Utrecht aangehouden.

Aangifte

Het slachtoffer zou al langer bedreigd zijn door haar ex-vriend. De politie heeft ook laten weten dat ze aangifte had gedaan, maar de aangifte was op dat moment volgens de politie niet dusdanig verontrustend dat er meteen ingegrepen moest worden. De aangifte belandde op de spreekwoordelijke plank. De politie heeft de fout later erkend.

Zie hieronder de beelden van Opsporing Verzocht, die op die fatale dag werden uitgezonden.

{youtube}-IAd9HkYkPo{/youtube}