Moordpartij op zee gefilmd

Een jaar nadat een filmpje opdook van een raadselachtige moord op tenminste vier mannen, die in zee zwemmen, zijn opsporingsdiensten nog geen stap verder. Hoewel er talloze getuigen zijn die de moorden hebben gezien, is de identiteit van zowel de slachtoffers als de daders nog onbekend. De moordpartij is gefilmd met een mobiele telefoon die per ongeluk was achtergelaten in een taxi op Fiji. Heftige beelden na de break.

We zien een deinende zee. Een helblauwe lucht. En verschillende mannen die zich vasthouden aan dingen die in de zee drijven. Het lijkt alsof een van hen een gebaar van overgave maakt. Dan klinken er schoten. Meer dan 40 kogels worden afgevuurd op de kansloze mannen. ‘Schiet, schiet’ wordt er vanaf de boot geroepen waarop zich ook de schutter(s) bevindt.

Het hele filmpje is hieronder te zien, het schieten begint vanaf 3 minuten en 10 seconden.

Zijn het piraten wier boot is omgeslagen? Hulpeloze vissers? Muiters? Dieven? Vooralsnog wordt er geen onderzoek gedaan naar de moordpartij. Want geen lichamen van de slachtoffers, geen identiteit en geen locatie waar de moorden plaatsvonden.

De gezichten van de dader(s) zijn wel bekend: zij maken na afloop trots een selfie.